Kategoriarkiv: Cykelguides

Bliv klædt på til Tour de France

Annonce

Tour de France i Danmark

Tour de France starter som bekendt i Danmark i år, og når verdens  største cykelløb kommer til Danmark, skal man også være klædt på til det.

Derfor har vi ved Chandize.dk designet disse Limited Editions prints, som vil være perfekte til dig og familien, når Tour karavanen og feltet kører forbi din hjemstavn. Her finder du Tour de France inspireret tøj til hele familien. Du kan b.l.a få de fedeste Tour de France t-shirts, Tour krus og Tour Caps til hele familien.

Chandize har bl.a. designet den sejeste Tour de France t-shirt med navnene på de byer tourkaravanen og cykelfeltet kommer igennem på de i alt tre etaper som tour feltet er kommer til. T-shirten kan fås til herrer, damer og børn.

Åbningsetapen, den såkaldte Grand Départ, afholdes i København fredag den 1. juli 2022. Som er en enkeltstart over 13 km., hvor vi måske kan få en dansker i gult. Tempospecialister som Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mikkel Bjerg vil nok alle gøre et meget ihærdigt forsøg på at køre sig i gult på hjemmebanen i Danmark.

De tre Tour Etaper

1. etape: Enkeltstart i København, Fredag d. 1. Juli 2022

Tour de France 2022 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Københavns gader bliver indtaget af verdens bedste cykelryttere, som kommer til at kæmpe om løbets første gule trøje. Den flade rute gennem hovedstadens brede gader uden skarpe sving giver mulighed for fuld fart i pedalerne. Skal rytterne gøre sig forhåbninger om en etapesejr, er kodeordene højt gear og aerodynamisk holdning gennem hele etapen. For Tour-favoritterne er målet først og fremmest at begrænse tidstabet.

2. Etape: Roskilde – Nyborg – Lørdag d. 2. Juli 2022

En lang og vindblæst dag over Sjælland, med en spændende finale over en af verdens længste broer. Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen. Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet.

Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje, og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.

3. Etape: Vejle – Sønderborg – Søndag d. 3. Juli 2022

Etapen starter i kuperet terræn, hvorefter ruten går sydpå. De danske ryttere i feltet vil uden tvivl forsøge at komme i udbrud og bevise deres værd foran deres hjemmepublikum. Anden del af etapen byder ikke på de store udfordringer, hvorfor etapen bør ligge til sprinterholdene, som må satse på en velforberedt slutspurt. Forholdene med de brede gader i fladt terræn omkring Sønderborg er særligt gunstige for de hurtigste af feltets ryttere, der må ventes at kæmpe om sejren.

Når rytterne krydser stregen i Sønderborg, er der en velfortjent hviledag inden feltet fortsætter touren til Dunkerque i Frankrig.

Træning er vigtigt – men lige så er restitution

Sponsoreret:

Træning er en vigtig del af et sundt liv, men du kan ikke bare træne benhårdt hver eneste dag. Din krop har brug for restitution. Men hvad er det, og hvordan gør man det? Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvad er restitution, og hvordan gør man det?

Restitution er ligesom en slags helbredelse. Det er den genoprettelse af koppen, som du går igennem efter en hård omgang træning, hvor du bare er øm over det hele. Der er brug for pause og hvile til kroppen, så den igen kan bygge sig stærk til den næste store opgave. Det er altså derfor rigtig vigtigt at give din krop en pause, hvis du har givet den virkelig gas med styrketræning eller en hård og lang løbetur.

Det er ikke sådan, at efter kroppen har holdt sin pause, mister den styrken, den lige har fået. Du bliver kun stærkere af at give kroppen hvile, for hvis ikke du giver den nok ro, kan du ende med at skade den. Man kan restituere på mange måder. Hvis benene er ømme, kan du få en omgang massage. Har du været ude og løbe, så har du måske brug for en portion mad med ris eller pasta. Er det mellem mindre opgaver, så træk vejret og få en tår vand. Ellers så handler det jo bare om at hvile din krop og at få slappet af.

Hvad kan du ellers gøre?

recovery boots

Det er så utrolig vigtigt, du ikke overbelaster kroppen, og det er derfor hviledage og pauser er nødvendige. Selvfølgelig er der en masse andre ting, du kan prøve, hvis du for eksempel har meget ømme muskler. Det kunne være recovery boots fra YourBoots, som er en form for muskelbehandling. Det skulle være utroligt hjælpsomt på ømme muskler, og de er desuden rimelige behagelige. Det er nemt at have med at gøre, det er simpelt, og det er derfor den perfekte ide til dig, som træner ekstra hårdt og bare får de der meget ømme muskler.

Mange tror, hviledage gør en doven – det er forkert!

Bare fordi man ikke træner hver eneste dag, betyder det på ingen måde, at man er doven. Det at have en hviledag, er ikke bare en dårlig undskyldning for ikke at træne den dag. Det er dine hviledage, der er med til at gøre din krop stærk og sund, samtidigt med, at du sikrer dig, din krop ingen skader får. Træning er jo ekstremt hårdt for kroppen, så derfor giver det også kun mening at give den en pause ind imellem.

Så du ved nu, at restitution er helbredelse af din krop, altså de pauser, du skal give din krop efter en lang hård træning. Husk nu altid at være rar mod din krop, så er din krop også rar mod dig. Det er sådan, du undgår smerter og andre ærgerlige situationer, du kunne have undgået, hvis bare du havde hvilet dig en smule. Husk det.

Fundet cykel: Hvad gør jeg?

Hvis du har fundet en cykel og ikke helt ved, hvad du skal stille op, så er du langtfra alene. Der er nemlig mange, som er en smule forvirrede over den korrekte på at håndtere sådanne episoder på.
Hvis du finder en cykel, eller hvis du finder andre former for hittegods, så kan du med fordel følge den nedenstående guide, som kan hjælpe dig til at tage de korrekte beslutninger, således at personen, som savner sin cykel, kan få den tilbage. Læs videre Fundet cykel: Hvad gør jeg?

Guide til køb af din første racercykel

I forbindelse med køb af din første racercykel, så har du sikkert en masse spørgsmål i forbindelse med dette indkøb. Du vil måske være i tvivl om hvad du skal kigge efter og vælge, skal stellet være i carbon eller aluminium, hvilken geargruppe er den bedste til en begynder, hvilket udstyr skal du vælge osv.


Gode tilbud på racercykler

Hos disse forhandlere kan du finde gode tilbud på racercykler:

Cykelpartner.dk

Cykelexperten.dk

XXL.dk


Køb af racercykel for første gang omfatter også tilbehør og beklædning, så det kommer vi også kort ind på, sidst i indlægget 🙂

Herunder vil jeg give dig de råd som jeg selv fik i forbindelse med købet af min første racercykel, så håber jeg at det kan hjælpe dig lidt på vej? Læs videre Guide til køb af din første racercykel

Er din cykelkæde slidt, så skal den udskiftes!

Med tiden bliver din cykelkæde slidt og skal derfor udskiftes. Hvis du ikke får udskiftet cykelkæden i tide, så kan det i værste fald ødelægge dine forreste klinger og din kassette eller tandhjul på baghjulet.

Det er utroligt nemt at se hvordan og ikke mindst hvornår din cykelkæde er blevet så slidt at den skal udskiftes.

Læs videre Er din cykelkæde slidt, så skal den udskiftes!

Afmontering og montering af pedaler på cyklen

Skal du have skiftet dine pedaler på racercyklen, så skal du holde tungen lige i munden når pedalerne skal afmonteres og monteres, grundet en lille forskel på gevindet. Der er nemlig forskel på hvilken retning som pedalerne afmonteres og hvilken retning som pedalerne skal monteres, alt efter om pedalerne sidder på den ene eller den anden side af tandhjulene (kranken). Læs videre Afmontering og montering af pedaler på cyklen